31 October 2013

Cinta 11 Syarat - Muna Mahira




 Ni blog penulisnya. Ini merupakan novel pertama dia yang ML baca. Muna Mahira ni dah ada 3 novel rupernya. Moh layan blup ...


30 October 2013

Book Expo Malaysia 2013

 

Ha.... sila kumpul duit ya kawan-kawan, adik-adik, kakak-kakak sekalian... inilah masanya.. kita mo borong sakan lagi.. haih.. ML dah nak start kumpul judul buku yg nak dirembat ni... maklumat lanjut boleh klik kat sini.

27 October 2013

Kerana Mahalnya Syurga - Imi Hafimi




Hemm... Sblm baca novel ni, pernah baca status encik penulis yang mengatakan, jangan harap KMS macam novel2 lain yang Ada dipasaran....so, ML harap kan sesuatu yg fresh dan cool... Tapi, ternyata, ML silap buat andaian tentang naskah ni. Apa-apa pun kita layan Dulu sinopsisnya ....

24 October 2013

Oh! Cinta Antologi Cerpen dan Mini Novel - Penulisan2U


Ini Koleksi Cerpen dan Mini Novel. Actually ni kali kedua aku baca koleksi mini novel. Sebelum ni kat sini. Moh kita layan apa yang mampu ML rumuskan. Eceh.. rumuslah sangat...

20 October 2013

Rindu Awak 200% - Liyana Zahim



Perghh... kerja gila. baca buku ni dalam masa satu hari. nampak sangat ML tak keluar gi mana-mana.okeylah.. novel ni tak tebal sangat. 593 muka surat jer. Novel ni novel ke-4 cik penulis yang comel itu.ni blog penulisnya. tapi ML baru 1st time baca karya dia. moh kiter layan sinopsis dia.

19 October 2013

Andartu Comel - Ainon Zaini


 




ni blog penulisnya.Hemmm.. rasanya memang penulisnya peminat bunga. sebab dalam blognya ader gambar2 bunga, no wonder dalam novel ada sebut beberapa jenis bunga. yang pasti ni penulis ni, penulis otai. dengan deretan novelnya dan ini merupakan novel ke-9nya. wow.. tapi ni novel pertama dia yang ML baca. okey, jom layan sinopsis dia.


17 October 2013

Ranting Cinta Si Plato - Norhayati Berahim

 

Dah lama x layan novel-novel karya otai macam kak Norhayati Berahim ni. Sesekali tukar selera dengan novel otai pulak. lagipun, ni novel pinjam kat library. bulan ogos kot. tapi x sentuh lagi coz sibuk dgn novel2 baru. rasanya, x molah simpan lama-lama. nak pulangkan. memanglah x kena denda kan.. tapi.. x nak lah buat harta... hahahha.. moh layan sinopsis dia...


14 October 2013

Babak Terakhir - Hannah Ezaty



Fuuhhhh.. lega gile... mau x lega... dah hampir sebulan duk usung buku setebal 956 muka surat ni kehulu ke hilir.. tapi, baru hari ni berjaya habiskan.. adoi.. sengal bahu.. macam dah nak koyak dah beg doremon kiter tu... huhuhuu...Ni blog penulisnya... Jom layan sinopsis...

08 October 2013

Seindah Rahsia - Afiqah Farzana




Alhamdulillah.. setelah hampir setahun mencari novel ni... finally, dapat juga kat tangan. dan, buku ni secand okey.. sebab dah tak cetak dan dah naik lenguh den ukur kedai buku mencari novel ni. hot sangat ke? tak hot mana tapi dah x dicetak. may be sebab x ada sambutan kot. Bagi ML ceritanya biasa-biasa sahaja, tapi ML suka jalan ceritanya. Jom layan sinopsisnya.