28 September 2013

Secangkir Kopi Karamel - Ijazati Habib



Masa aku baca novel ni, masa tu tengah tunggu pizza dekat domino.. 2 orang kanak-kanak dalam lingkungan bawah 7 tahun datang jengok apa yang aku baca. siap pengang buku ni dan tilik cover dia lagi. Adakah buku ni memang menarik, atau cover dia nampak mcm buku cerita kanak-kanak.. hadoi.. fening aku pikir...buku ni, ada one of my FB friend yg suggest. katanya best.

25 September 2013

Pujuk Hati Dia - Sarnia Yahya



Novel kak Sarnia lagi.. hemmm... apa aku nak cakap ek.. kita layan dulu sinopsisi dia.


22 September 2013

Sehangat Rindu - Mohd Fitri Hussin

 

Novel ni aku pinjam dari rumah my SIL.. dah berbulan dah.. dan sebab dah nak pulangkan, so aku baca jerlah. Huhuu.. sangat sadis bila membaca buku ni. Padahal tak ada lama mana pun. Tahun 2004 jer. Tapi, sebab dia banyak menjurus kepada puisi dan sastra, aku lemah sikitlah. Ni sinopsis dia.

21 September 2013

Dia Bukan Arissa - Syaida Ilmuna

 

Berminggu-minggu aku kilik buku ni. Kejap aku letak balik dan sambar buku lain. 1st time baca, macam ada something wrong lah buku ni. Then aku selak kat belakang... alamak.. spoil....!!! So aku teruskan jugaklah. Dah belikan.. bila baca , semua rasa ada .. copycat , kopi panas, kopi susu... semua ada... 

17 September 2013

Akankah Bahagia Itu Milik Kita - Farisha Imani




Fuuuhhhh... lega rasanya dapat habiskan novel kedua Farisha Imani ni. Tapi, maaflah FI,  nampaknya ur 2nd baby x berjaya menambah hati ML seperti novel pertama dia iaitu STRTA. Novel ni ML beli sekali dengan 13 Jam A380 hari tu. Tapi baru berkesempatan ML menelaah.... wah dah macam baca buku ilmiah lah pulak. tapi, nak buat macam mana kan. dah memang gitu gayanya. koleksi tu banyak, tapi kena ikut turnlah, yang mana ML terpikat dulu.. huhuhu....

Ni sinopsis dia

14 September 2013

Mawar - Nass Aina Noah





TAJUK: MAWAR
PENULIS : NASS ALINA NOAH
TERBITAN: UTUSAN PUBLICATION & DISTRIBUTORS (2005)
ISBN: 967-61-1593-2


Finally, selepas berbulan-blan mencari, rasanya hampir setahun juga. Kalau tak silap. november 2012 aku dah start mencari this book. Kira memang evergreen gilerlah. start baca kat google book. dah terus jatuh cinta dengan buku. ini merupakan novel pertama beliau terbitan tahun 2005. aku selute gilalah pada dia.. masa tu, dunia novel tengah rancak dengan Aisyah Sofea, Sarifah Abu Salem.. saper lagi ek??? ramai lagi kalo x silap aku.. ha.. the legend, arwah Liana Afiera Malik.. Kira Nass Alina Noah ni, hebat jugalah boleh jadi seangkatan dengan mereka2 ni

08 September 2013

Sha & Shah - Sha Ibrahim




Oh mai... setelah hampir setahun aku peram nak baca Sha & Shah ni, akhirnya, berjaya habiskan juga walopun deretan novel baru bersusun, entah kenapa aku capai juga buku ni??? okey, ni blog penulisnya.

04 September 2013

Bukan Kahwin Paksa - Syamnuriezmil



Ni salah satu novel karya Syamnuriezmil yg aku baca.. yg lain² x berkesempatan nak baca. Novel ni jugak aku duk tunggu siang malam. Macam biasa, hero ciptaan Syamnuriezmil memang lelaki pujaan aku.. hhahahha.. kenapa..???Sebab.. semua hero² dia sweet mueet semua.. dan paling penting memang kejung pipi ayik senyum hero yang suka menyakat tu. Moh kita layan BKP punyer blurb.

03 September 2013

Terukir Cinta - Anna Lee



Okey.. ni blog penulisnya... tapi tarik nafas dulu... lepas... tarik nafas.. lepas... perlahan-lahan. Ini Sinopsisnya: