29 November 2011

Ter"Cuti-Cuti Malaysia"

mcm yang dah aku mention kat last entry, yang aku ader pergi bercuti ke Bukit Merah Laketown Resort Sabtu dan Ahad lepas. actually, x planning pun nak ikut family my sister in law pergi bercuti.. tapi last² minit kiterang ikut jugak.

28 November 2011

Surat Untuk Harimau Muda



aper??? malaysia kalah lagi???? adoi... tu lah.. aku x sempat nak mengadap TV pada malam tadi sebab berada di tengah highway... actually, hujung minggu lepas (sabtu & ahad)  ada family trip (sebelah in-law) aku ke Bukit Merah. full story about the trip aku buat laen kali... citer bola lagi ponting ni....  planning asal x nak ikut pun.... tapi last minit tukar suker tau buat keputusan last minit baget sempat lah tengok bola... tapi kami melencong gi Batu Ferringhi lak... so x dapat la tgk bola....

25 November 2011

Kereta Idaman


Kereta apa korang suka????x kiralah mampu x mampu... tapi kereta ape yang korang rasa kalo ader org kasi duit ker... bg kete sejibik suruh pilih ke... korang akan pilih kete tu???

21 November 2011

Final mlm ni.. berdebarnyer....

mlm ni,  Final Bola Sepak Sukan Sea... Harimau Muda vs Garuda muda juga kot ^__^

tapi perasaan ku berdebar².. iyalah kan.. kalo tgk keadaan player kiter... kebanyakan star semua dah injured huhuhuh...




boleh ke menang... hem.. aperpun.. kiter berserah jerlah kepada takdir... 

18 November 2011

Semi Final



ok.. malam tadi tengok bola bagi Sea Games... so far amat berpuas hati corak permainan diarang kali ni.. tapi adelah x puas hati dengan beberapa perkara. contoh bila jurulatih Harimau Muda diarah keluar padang oleh pengadil.. tu pun atas desakan pengadil ke 4 yg ntah haper² tu....

15 November 2011

HazaShop

nak promote satu blog ni HazaShop... owner dia dah lama berniaga secara online ni.. tapi baru bukak blog.... hahha...boleh x? x kisahlah kan... tapi aper yang nak promote ni..dia ader buat jualan murah... utk clearkan stok... so.. saper yg nak beli shaw @ tudung yang murah... boleh la singgah ke sini

13 November 2011

Apollo 18

saper dah tgk Apollo 18? bukan apollo yang ni.....

tapi Apollo 18 yang ni..

cerita dia berkenaan dengan Misi Apollo pada tahun 1973. dan katanya lagi.. video yang digunakan adalah video asal ...hemmm.. patutlah... bila aku tgk rasa nak muntah dan mual semacam sebab x statik.. huhuhu... apa-apa² pun... movie ni banyak merungkai kenapa NASA x nak tolong angkasawan tu... huhuhu..sedih bila seorang lelaki menangis sebab nak balik... dan no wanderlah movie ni pun x dapat kerjasama daripada pihak NASA....lagi maklumat lanjut boleh tgk kat sini dan sini

PERHATIAN: kal nak tgk movie ni.. jgn tgk dalam kete.. pening....

11 November 2011

Tahniah FBI

di atas kelahiran cahaya mata... pada 9.03 minit pada hari ini 11.11.11.... it boy...!!!

Empat Makanan Cairkan Lemak!

Terdapat pelbagai cara yang boleh membantu untuk membakar lemak dalam badan selain senaman dan diet. kita boleh membakar lemak semasa makan. caranya adalah melalui makanan.


Bawang putih dan bawang merah
     


 mengandungi sulfur untuk bertindak melancarkan penghadaman dan metabolisme tubuh.

Tomato


melancarkan sistem penghadaman dan metabolisme badan, kaya dengan vitamin A, B6, C dan K

Lobak merah


vitamin A(karotena)

Timun

melawaskan

09 November 2011

Zombie vs Plants

Dah hampir 2 bulan "rumah ku" dihantui zombie²... kekkeke... sebenarnya deman zombie vs plants melanda my lovelyainz dan my pakcik... aku gitu² ajer.. malas nak layan sgt.kalo sebelum ni dengan angry bird, hinggakan kena sorok handphone... kalo x, asyik nak kena ngecas bateri jor.. x pun jumpa phone kat dalam bilik air...
okeylah .. pasal Plantz vs Zombie, antara senjata yang paling aku suka adalah yang ni. 


combine dengan yang ni

dengan yang ni...

mantop....x caya???leh tengok aku main ni... hihihi


dan watak antu² aku paling x suka lak yg pakai topi@ baldi.. susah tol nak mati..


yang ni pun... melompat tinggi....
yang ni pulak ... kalo surat khabar dia dah x der.. dia mengamuk giler²



08 November 2011

Tip Bercuti untuk si kecil

pejam celik .. pejam celik dah bulan November dah. kejap jer masa berlalu. hemm.. sebenarnya family kami ada planning untuk bercuti pada bulan Disember ni... maklumlah cuti sekolah. sebenarnya ada 2 planning. satu, travel with in law family to Langkawi langkawi... i'm coming again. tapi x comfirm lagi brape ari bulan... satu lagi dengan opis aku awal Disember. Ni kira keje sambil cuti-cuti malaysialah... tapi leh bawak family la... yang ni gi Pangkor... aku x pernah pijak lagi bumi pangkor ni....

05 November 2011

03 November 2011

Another Cinderella Story

malam tadi my pakcik gi main futsall.. sebb ujan, aku pujuk my lil lovelyainz utk x ikut.. biasa, dialah orang yang excited ikut. malas nak ikut sebab hujan... kang kena duk dalam kereta.. satu kerja lak.. baik duk rumah saje.. then, biasalah kan, malam Rabu, x der citer menarik kat TV. masa tekan-tekan info tu, tertgk

02 November 2011

Perhubungan Singkat-Topik di HotFM 2/11/2011

dalam radio Hotfm... seorang perempuan (hindu) berkahwin dengan atas arrangement bapanya dengan seorang lelaki Islam. Masa bercinta, si wanita ini tahu, pakwenyer dia selalu out station. bila berkahwin, amalan tu, tidak berubah. si isteri terasa pelik kerana sang suami selalu out station.. dan lama pulak tu tapi dia x ckp la brape lama. nak dijadikan cerita (dan Allah selalu menolong insan-insan teraniaya) selepas her husband balik dr out station, dia ambil baju utk dicuci... then masa tu jumpa kasut baby and pregnancy test masa ni radio aku buffering lak.. x sempat nak dengar. then, dia tanya husband dia.. rupanya dia adalah isteri ke dua.. yang husband dia selalu out station tu , husband dia balik ke rumah bini tua... ayoyoyo... "pandai " giler mamat ni simpan rahsia.