30 April 2011

Zoo Negara

Bgn pagi², bukak jer mata lovelyainz sibuk ajak main salji.. hahhaha…x puas lagi. Planning hari ni nak gi Jalan San Peng ngan Zoo Negara. En. Suami ader kelas, so dia mmg x der dlm perancangan.sempatlah memborang sakan kat San Peng tu, adam merungut2 sbb nak gi Zoo…. Sampai Zoo dalam kol 3.30.. pukul 5.00 hujan…. X sempat nak meronda semua… yg kelakarnya, pekerja zoo yg bawak Tram Rides tu tgk jer kiterang… rasanya mcm dah nak tutup dah zoo.. tapi diarang buat dek… jer… hi… mcm manelah diarang layan customer mcm tu… bila dah reda sikit hujan, kirarang geak…redah hujan… ramie jugak yg buat mcm tu… ngan baby2 skali… nak buat mcm mana, sistem pengurusan zoo mcm tu… mmg lah naek benda alah tu kena bayor… tapi kan hujan.. laen kali, pihak zoo negara perlu sediakan laluan pejalan kaki berbumbung, spy org2 yg pegi zoo ni boleh keluar dgn selamat… hahahha binatang pun time hujan masuk kandang masing2 tapi… customer zoo lak duk berhujan… tulah…saper suruh gi tgk binatang lg…

29 April 2011

Birthday

Happy birthday to my sister.. may god bless u.. hope u got great and happiness life ever after….ari ni diarang sampai umah aku dari my home town.. sajer nak bercuti release tension… kebetulan lak ader extra cuti hari ahad… so, dia datang KL… sampai pun dah kol 5.00 pagi… tapi hari ni aku bz sbb hari terakhir nak submit tesis n jumpa my supervisor. Pas tu, my dear supervisor lak ader hal, so x leh jumpa pagi. Nak x nak kena jugak jumpa petang.Bila en.suami balik, memula planning nak tgk movie…my nice, Adam ,sibuk nak tgk movie… aku pun google lak… tapi citer RIO hanya ader kol 5.00 petang… yg ader citer yg x sesuai ditonton kanak-kanak…. Then my sister, suggest I-City Shah Alam… so kamipun gilah sana… sbb aku pun x pernah pegi. Sampai sana,en. Suami ckp ader salji… nama dia snowwalk… em…memula x nak masuk… tapi sbb nak get fun together, kami pun masuk gak.. yg paling kesian kan lovelyain sbb kesejukan… x tahan.. sbb seluar dia nipis + dia pun x der lemak… kami 2 kali keluar masuk…siap belikan sarung tgk kat lovelyainz….si adam lak, main gelunsur..then boleh tergelincir lak… terus berdarah mulutnyer…kesian… masuk kat snowwalk x derlah lama sbb masing2 dah kesejukan… bila dah keluar jln² tgk Lmpu, lovelyainz lak sibuk nak masuk main salji… hihihihihihi

Finally..........

Minggu depan permulaan kepada satu fasa baru dalam hidup. Bkn barupun sebenarnya tapi barulah setelah 3 tahun aku tinggalkan rutin hidup yg dulu2 tu... hahhaha... malasnya nak masuk keje... dah liat nak bgn pagi.... huhuh...syoknya lepas subuh tido balek... nikmatnya x payah nak pakai high heel pegi kerja dan betapa bagusnya x payah wearing batik every Thursday... hihihi... but lepas ni.. kenalah balek buat benda tu semua....

berakhir sudah my campus life. em... byknye kenangan suka dan duka ditempuh dalam 3 tahun ni... dlm 3 tahun ni jugak, mcm yg pernah aku alami pada zaman2 sekolah dulu, siapa yg boleh dianggap sahabat, siapa yg boleh dianggap sekadar kenalan... siapa yg jadi sahabat, siapa yg jadi kenalan tu.. biarlah rahsia... hanya orang tertentu sahaja yang boleh membaca ...hahahha...jiwang karat la pulak...hisk.. yang pasti perpisahan yang sudah dijanjikan ini berjalan dengan baik.. alhamdulillah.... air mata aku x tumpah utk perkara yang sia-sia...

tapi aku agak terkilan jugak sbb ader beberapa perkara x sempat nak buat... antaranya x sempat nak satu group ngan "majer" utk subjek pak mus... dah elok2 buat pertandingan x rasmi ngan dak jijan, last2 hari yg sepatutnya dapat group tu aku x datang la pulak... sedih lah jugak, tapi nak buat mcm mane.. dah x der rezeki.. pas tu byk jugak planing dah dirancang.. tapi x menjadi oleh sebab yang aku rasakan disengajakan oleh pihak-pihak tertentu....biarlah.. hahha..

Terpikir jugak, mcm manelah si majer sharizal kiter tu masuk praktikal...wakakkakakak... daripada duk mengarah orang selama ni... ni nak jadi bdk suruhan lak.. hahaha... em.... mat lei.. jgn puak dipakai kasut petak2 dam aji tu gi opis ek...

X dpt bayangkan muka bdk2 ni yg selama ni hidup dlm keselekehan (kecuali aderlah 3-4, 5-6 org yg vouge ) nak memformal kan diri.... huhhuhu.. tu belom lagi nak mengadap bos... ngan meeting nyer...

Tu yg bab praktikal.. belum lagi dah betol2 masuk keje... sronok bdk2 HD... abes praktikal leh jadi suri rumah sementara... hehehhe... adik2... sila belajor masak ek.. nanti nak kawen senang.. hahhaha... yg lelaki lak... ??? jadi aper ek??? Jgn jadi mat rempet sudah...

Bila dah masuk keje... terbayang lak jalan jam nak pegi JPA tu.. mintak2 x lama kat JPA tu.. kalo x... mmg comfirm aku naek bas... malas lah nak menyesakkan diri... baju2 kurung dlm stock simpanan, dah kena keluarkan.. begitu jugak ngan stock tudung... mane2 baju yg x der tudung yg maching tu, kenalah gi beli tudung (sambil senyum lebar kat en.suami) heels.... mak ai... ni satu hal.... nak kena beli jugak ... sbb yg lama2 tu dah makan diri masing2... terpikir, mcm mane lah artis2 tu simpan kasut diarang yg berlambak2.. aku simpan x sampai 3 tahun dah tersiat dah kulit diarang... huhuhu.. nyesal tahap gaban simpan kasut2 tu semua.. kalo tahu mcm tu, sedekah jer kat my sister...

26 April 2011

Salam

hihihi...sorrylah... sure korang tertanya-tanya... napelah aku mulakan 1st entry ngan gelak mcm pontianak mengilai tu... sebenarnya nak gelak sbb ni bukan 1st time aku create blog... ni x tahu blog ke brape aku... tapi, blog lama aku, still aku simpan sbb byk curahan perasan n pengalaman pahit manis...kat situ dah mcm ghuper diary dah....hahahha....bila baca blog course mate aku yg penuh ngan idea2 klakar + fakta tu, teringinlah pulak berblogging... hehhehe... em.. utk 1st entry ni...biar aku story pasal naper aku pilih nama limau asam...sbb.. i'm very addicted to limau asam... pergghhh.. sebut pun leh kecur ni ha... em....oritelah... nothing to say right now..but have many plan to do... adios........